DUYURULAR
Büyümeye devam eden Fakültemiz, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’ne İlk Öğrencilerini Bekliyor…
04.02.2022

Büyümeye devam eden Fakültemiz, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’ne İlk Öğrencilerini Bekliyor…

 

Yüksek Öğretim Kurulu’nun 05 Mayıs 2021 tarih ve 38926 sayılı kararı uyarınca, Düzce Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Programı 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci ile Lisans eğitimine başlayacaktır.

 

Üniversitemiz ve Fakültemizin altyapısını kullanarak eğitime başlayacak olan Lisans programımızda görevli 4 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır.

 

Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programı mezunları temel bilim ve mühendislik bilgi ve ilkelerini kullanarak, bu alanındaki problemleri çözme becerisine sahip olacaklardır. Bu programda; klasik ıslah yöntemlerine destek olmak üzere, modern biyoteknolojik yöntemler kullanılarak üstün nitelikli bitki, hayvan ve mikroorganizma çeşitlerini geliştirme, modern bitki ve hayvan yetiştirme ve üretim tekniklerini geliştirme, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı/toleranslı çeşit/genotipler geliştirme, ekolojik dengeyi bozmayacak çevreci üretim metotları geliştirme, üreticilerin ihtiyaç duyduğu damızlık bitki ve hayvan popülasyonlarının geliştirilmesini sağlama, tarımsal üretimin her aşamasında önemi olan enzim ve mikroorganizmaların eldesi, karakterize edilmesi ve bu organizmaları kullanarak farklı endüstiyel alanlarda uygulama potansiyeline sahip birincil ve ikincil metabolitlerin üretim becerisini sağlama, yerli genetik kaynakları tespit etme ve bu kaynakların korunmasını ve kültüre alınmasını sağlama ve bunları tasarımlar halinde uygulamalara yansıtabilme becerisine sahip Tarımsal Biyoteknoloji alanında uzmanlaşmış Ziraat Mühendisleri yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programı mezunlarının istihdam edilebilecekleri yerler

            Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Programını bitiren öğrenciler; “Ziraat Fakültesi, Tarımsal BiyoteknolojiBölümü’nün eğitim ve öğretim programlarını başarıyla tamamlamış ve kanunların verdiği tüm yetkileri kullanmak üzere Tarımsal Biyoteknoloji Lisans Diploması derecesi ve “Ziraat Mühendisi unvanını almaya hak kazanmıştır” ifadesini içeren diploma ile mezun edileceklerdir.

            Mezunlar; moleküler genetik, doku kültürü, biyoteknoloji alanlarında faaliyet gösteren firmalarla birlikte tohumluk üretimi, çeşit ıslahı, pazarlanması vb. alanlarda faaliyet gösteren firmalarda da istihdam olanağı bulacaklardır. Mezunlar aynı zamanda genel ziraat mühendisliği bilgilerine de sahip olacaklarından tarımsal üretim ve ilgili alanlarda faaliyet gösteren tüm firmaların yanı sıra tarımsal amaçlı kooperatifler, banka ve belediyelerde de istihdam edilebileceklerdir.

            Tarımsal Biyoteknoloji mezunları ayrıca elde ettikleri girişimcilik becerileri sayesinde tarımsal üretim, danışmanlık gibi konularda kendi özel işletmelerini açabileceklerdir.

            Mezun olan öğrenciler Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerde ilgili Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıt olarak araştırmacı ve Öğretim Üyesi olarak akademik kariyer de yapabileceklerdir.

Fakültemize yerleşecek değerli öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar dileriz …